גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות
כיתבו את האימייל שלכם לצורך שחזור הסיסמה
עגלת קניות
שם
מחיר
כמות
מחק
אשר ושלם

שושנות ים לגידול באקווריום ביתי

Sea Anemones

שושנת ים לאקווריום מתרבה בקלות יחסית באקווריום הביתי על ידי חילוק גופה לשתי שושנות נפרדות. לרוב תופעה זו מתרחשת כאשר השושנה הגיעה לקוטר של יותר מ 20 ס"מ, ולאחר שינוי קיצוני בתנאי המים כמו החלפת מים גדולה.

מומלץ להאכיל שושנה זו פעם בשבוע בחתיכות דג או חסילונים. שושנה זו לא דורשת תאורה חזקה במיוחד ותאורה רגילה לריף תספק את צרכיה. בכדי שלא תנוע ברחבי האקווריום מומלץ לבנות לה "אי" קטן מסלעים עם מערה במרכזו אשר יהיה נפרד מהמסלעה הראשית. כאשר תתמקם במערה לרוב לא תזוז ממנה כל עוד לא יהיו שינויים קיצוניים בזרימה או בתאורה.

שושנת ים לאקווריום יוצרת בטבע סימביוזה, או במילים אחרות חיה בשיתוף פעולה עם בעל חיים אחר. כמו קרובי משפחתה האלמוגים היא מכילה אצות בתוך גופה אשר מספקים לה מקור מזון. כמו כן שושנה זו נותנת בטבע מחסה לדגי שושנון / דגי ליצן אשר מתגוררים בין זרועותיה, ומקבלים הגנה מפני דגים טורפים ומגנים עליה בתמורה מפני פרפרונים ודגים אחרים שיפגעו בה.

למרות שמזכירות פרחים בצורתן, שושנות הים הן בעלי חיים שמסוגלים לא רק לנוע ממקום למקום, אלא גם לפרוש את זרועותיהן הצורבניות בכדי לתפוס סרטנים ודגים שמתקרבים למלכודת יפת התואר שהן הכינו. כמו קרוביהם האלמוגים והמדוזות, שושנות הים ניחנות בזרועות צריבה, ולחלקן רעל שיכול לפגוע אף בבני אדם!

השושנונים שיוצרים סימביוזה עם שושנה זו בטבע הם ליצן קינמון (Amphiprion melanopus), ליצן עגבנייה (A. frenatus), ליצן כתום סנפיר (A. chrysopterus), ליצן קלארקי (A. clarkii), ליצן אוסלריס (A. ocellaris) וליצן מארון (Premnas biaculeatus), ביחד עם אלמוגיות דומינו צעירות (Dascyllus trimaculatus) וסרטנים וחסילונים שונים. באקווריום הביתי לרוב תאכלס זנים נוספים.