מדובר באלמוג מתת מחלקת הששאים - Hexacorallia, שכוללת את השושנות, אלמוגי הפטריה, הזואנטידים והאלמוגים הקשים. אלמוג זה שייך לסדרת האלמוגים הקשים - Scleractinia, שמתאפיינת ביכולת של רוב הזנים בה לבנות שלד סידני, והיא זו שהתפרסמה בתור "אלמוגים" והפכה לסדרה המייצגת את צורת החיים המעניינת הזאת.

 
מיין לפי

אלמוג זה שייך למשפחת השטיים - Acroporidae, שמהווה עבור רבים את האלמוג הטיפוסי, עקב הסחר בשלדיהם עבור תעשיית התיירות. זנים ממשפחה זו לרוב קשים לגידול עקב רגישותם לרמות פוספאט, קלציום ואלקליניות בלתי הולמות, ולשינויים חדים בתנאי סביבתם. למרות זאת לרוב אלמוגים אלו מהירי גדילה וצבעוניים מאוד ולכן הפכו למבוקשים במיוחד בקרב מגדלים.

זן זה שייך לסוג שיטית - Acropora, והזנים בו נחשבים לקשים ביותר לגידול אך גם לנחשקים והיפים בין סוגי האלמוגים. הזנים בסוג זה לרוב גדלים בצורה של ענפים מסתעפים או מתפשטים לרוחב, ובקצה כל ענף פוליפ גדול יותר מהשאר מה שמבדיל בין זנים בסוג זה מזנים בסוגים אחרים. רוב הזנים בסוג זה מתיישבים ושולטים באדזור של קדם השונית שמתאפיין בתנאי מים יציבים יותר וזרימות סחף חזקות יותר מבאזורים אחרים בשונית, ויש להתחשב בכך כאשר מעוניינים בלגדל אותם באקווריום.

זן זה נפוץ יותר בלגונות ולא בקדם השונית, אזור המוגן מגלים חזקים ולעיתים בעל מים עכורים שדרכם לא חודר אור השמש במלוא עוצמתו, לכן לרוב יסתגל לתאורה וזרימה חלשות יחסית לזנים אחרים.

איך מטפלים בו?

  • מומלץ לשלב אלמוג זה במערכות ותיקות ומבוססות בלבד כיוון שרגיש לשינויים בסביבתו.
  • אלמוג זה רגיש מאוד לרמות פוספאט מעל 1PPM ורמות קלציום מתחת ל380PPM. כמו כן יש לתחזק רמת PH מעל 7.9 ואלקליניות מעל 8dKH.
  • למרות התפיסה הרווחת אלמוג זה כרוב האלמוגים לא רגיש לרמות ניטראט מתחת ל25PPM ואף ישרוד רמות ניטראט גבוהות יותר, אך ייפגע מגדילת האצות המהירה שתיווצר.
  • אלמוג זה יזדקק לזרימות חזקות יחסית של לא פחות מ10 ס"מ לשניה בקרבתו, ויעדיף זרימות של 15 עד 25 ס"מ לשניה.
  • אם מאקלמים אלמוג זה לתאורה חזקה של מעל ל200 PAR, לרוב יקבל צבעים בולטים יותר כיוון שכמות האצה השיתופית ברקמותיו תקטן.